LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (2024)

LIVEBLOG

    21 april, 15:00 7 minuten leestijd

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (1)

    Vanavond speelt Feyenoord de KNVB bekerfinale tegen NEC in de Kuip. In de aanloop naar de start van de wedstrijd om 18:00 uur, zit de sfeer in de stad er overdag al goed in. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom de wedstrijd van vandaag.

    Fans uit hun dak na bekerwinst Feyenoord

    Eerste fans staan al in de fontein

    De winst was nog maar een paar minuten binnen, of de eerste fans staan alweer te juichen in de Hofpleinfontein, zoals traditie is bij de winst van Feyenoord. Die belooft de rest van de avond nog een stuk drukker te worden.

    Uitbundige fans vieren feest in de fontein

    In de rest van de stad is het ook feest. Zo werd op Zuid vuurwerk afgestoken om de winst te vieren.

    Rotterdam viert feest na bekerwinst

    Het is officieel: Feyenoord is de kampioen van de KNVB Beker 2024 na een winst van 1-0 tegen NEC Nijmegen. De stad barst in juichen uit en overal wordt flink feestgevierd. Dat betekent ook dat het maandag opnieuw feest is in de stad, want dan worden de kampioenen op eigen grond gehuldigd op de Binnenrotte.

    Stad barst uit in gejuich bij 1-0

    Er moest 58 minuten op gewacht worden, maar daar was dan de 1-0 met dank aan de Braziliaanse aanvaller Igor Paixão. Daarop barstte de stad uit in gejuich, dat tot in de wijde omgeving te horen was.

    De wedstrijd kan wel stil liggen, Stadhuisplein is nog in vuur en vlam

    De wedstrijd lag even stil na een brandje in de stadiongracht, maar op de Binnenrotte zat de sfeer er nog goed in, zag verslaggever Frank Stout.

    Feyenoord-supporters vermaken zich prima op de Binnenrotte

    Geen kaartje voor de Kuip, geen kaartje voor het Stadhuisplein en óók geen kaartje voor de Binnenrotte? Geen probleem, zo dacht één stel in binnenstad van Rotterdam. 'Dan maar buiten het hek van de sfeer genieten', vertellen ze terwijl ze met een biertje naar het gejuich luisteren.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (2)

    Ook Rijnmond kijkt mee

    De eerste helft van de wedstrijd zit er bijna op en in woonkamers, kroegen, pleinen én bij Rijnmond zelf zit men op het puntje van hun stoel. Zo ook presentator Bart Nolles en analisten Harry van der Laan en Luigi Bruins, die vanuit de ontvangsthal van Rijnmond naar de wedstrijd kijken om zo weer een goede bijdrage te kunnen leveren aan de gecombineerde radio- en tv-uitzending van Rijnmond.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (3)

    Wolter Kroes zingt fans toe in Hillegersberg

    Bij Café van Eijk aan de Bergse Dorpsstraat in Hillegersberg is het feestje ook begonnen. Daar staat niemand minder dan Wolter Kroes op het podium om de Feyenoorders toe te zingen.

    Ajax wordt op de hak genomen

    Zelfs als Ajax niet eens meespeelt is de club uit Amsterdam niet veilig voor spot door de Rotterdammers. Zo staat er op het Stadhuisplein tenminste één met een shirt met daarop de naam van de ontslagen directeur voetbalzaken bij Ajax Sven Mislintat.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (4)

    Sofie is misschien wel de jongste supporter op de Binnenrotte

    Normaal gesproken moet je boven de 18 zijn om op de Binnenrotte te mogen feesten, maar Sofie (10) mocht mee met haar vader. Calvin Stengs is haar held, en morgen gaat ze gewoon naar school. De drukte op de Binnenrotte maakt best indruk op haar::

    Sophie is misschien wel de jongste supporter op de Binnenrotte

    Gebroederlijke sfeer bij de patatkraam

    Voetbal is oorlog, zei Rinus Michels ooit. Maar van vijandigheid lijkt tussen de supporters van NEC en Feyenoord geen sprake. Bij de patatkraam voor de Kuip stonden de voetbalfans namelijk gebroederlijk zij aan zij in de rij. Of die broederliefde de wedstrijd overleeft, valt nog te bezien.

    Uit volle borst meezingen op de Binnenrotte

    Op de Binnenrotte is het feest een klein uurtje voor aanvang van de wedstrijd al begonnen. Duizenden fans zingen daar uit volle borst mee met 'Feyenoord, Wat Gaan We Doen Vandaag?', terwijl de handjes heen en weer worden gegooid.

    Niet iedereen heeft vertrouwen in een goede afloop...

    Feyenoord is de favoriet bij de bekerfinale, maar niet iedereen heeft er veel vertrouwen in. Verslaggever Frank Stout komt ook supporters tegen die bang zijn dat Feyenoord de finale níét gaat winnen: "Eerder ging het ook niet vanzelf tegen NEC."

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (5)

    Mattie Valk gaat niet in de fontein zwemmen als Feyenoord wint

    Radio-dj Mattie Valk kon onverwachts toch mee naar de bekerfinale, nadat hij het kaartje kon overnemen van een van zijn vrienden. Lang blijven hangen in de stad als Feyenoord wint is er niet bij: morgen gaat de wekker weer vroeg. Een baantje trekken in de fontein zit er dan ook niet in, zegt hij.

    Mattie Valk onverwachts tóch bij bekerfinale

    Honderden Feyenoordfans zwaaien spelersbus uit

    Bij het Maashotel in Rotterdam hebben zich honderden fans verzameld om de spelersbus van Feyenoord te verwelkomen. Onder politiebegeleiding en luid gejuich werd de bus ontvangen.

    Spelersbus Feyenoord

    Even later, wanneer de bus met spelers weer naar de Kuip vertrekt, staan dezelfde fans daar weer om ze uit te zwaaien en succes te wensen.

    Beker staat al klaar in de Kuip

    Daar staat hij dan: de felbegeerde KNVB-beker. Vroege vogels in de Kuip kunnen hem al bijna aanraken, maar toch moet er écht eerst nog even gevoetbald worden. Eén ding is zeker: zowel Feyenoord-fans als NEC-supporters zien hem graag mee naar huis gaan.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (6)

    Honderden fans op stadhuisplein

    Het is zondagmiddag een drukte van jewelste op het Stadhuisplein in Rotterdam. Honderden fans, zowel in als zonder Feyenoord-kleuren, staan daar met zijn allen te wachten tot de wedstrijd begint onder het genot van een hapje en drankje van één van de vele cafés en kroegen. De sfeer zit er in ieder geval goed in.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (7)

    Rotterdam tijdens finale en bij winst gedeeltelijk afgesloten voor verkeer

    Vanwege de drukte rondom de bekerfinale gelden zondagavond vanaf 19.00 uur een aantal afsluitingen in de stad. Die kunnen gevolgen hebben voor het verkeer. Zo zijn het Hofplein en de Coolsingel afgesloten. Ook de kruising van de Meent en de Aert van Nestraat en de Meent vanaf de Botersloot zijn dicht. De eindtijd van die afsluiting is afhankelijk van het verloop van de wedstrijd, zo meldt de gemeente.

    Als Feyenoord wint, wordt de huldiging op de Binnenrotte gehouden. Dan is de Meent tussen de Coolsingel en de Botersloot afgesloten, evenals de Haagseveer vanaf het Raamplein, de Lombardkade tussen Oppert en de Binnenrotte (inclusief St. Jacobsburg), de zijstraten tussen de Binnenrotte en de Botersloot en de Bagijnestraat.

    De afsluiting voor maandag geldt alleen bij winst van Feyenoord, en dan van 08.00 uur tot 15.30 uur. Dat houdt eveneens in dat de RET met de metro, tram en bus niet stoppen bij halte Blaak tussen 09.00 en 14.30 uur. De treinen van de NS stoppen wél op Blaak, maar de verbinding naar de metro wordt afgesloten.

    Bakker verkoopt Feyenoord-tompoucen bij winst

    Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse is al helemaal voorbereid op de winst van Feyenoord. De zaterdag voor de wedstrijd werden er al speciale Feyenoord-tompoucen verkocht. Mocht de club de winst zondag binnenhalen, komen de tompoucen op maandag weer in alle filialen van de bakker te liggen. Beschikbaar zo lang de voorraad strekt.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (8)

    160 bussen met NEC-supporters onderweg

    Vanaf 12:30 uur 's middags zijn de eerste bussen met NEC-supporters vanuit Nijmegen vertrokken naar Rotterdam. In totaal worden er maar liefst 160 bussen ingezet om de fans te vervoeren.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (9)

    Het enthousiasme lijkt er ook bij de NEC-supporters goed in te zitten. In beelden op X, het voormalige twitter, is te zien hoe fans de supporters uitzwaaien onderweg naar Rotterdam.

    Vips vertrekken vanuit het Zalmhuis

    Natuurlijk zijn er ook diverse Feyenoord-supporters, die van luxe houden. Voor deze mensen staat er vanmiddag een uitgebreide lunch klaar bij Het Zalmhuis, waarna zij met de Spido naar De Kuip worden gebracht. Dat is toch net even wat anders dan een klef broodje kroket op het stadionplein!

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (10)

    Huldigingspodium staat al klaar

    Terwijl de wedstrijd nog gespeeld moet worden, lijkt Feyenoord al zeker van de winst. Zo zeker zelfs dat het podium voor de huldiging op zondagochtend al is opgebouwd op de Binnenrotte. Als Feyenoord wint, barst het hier maandag los met duizenden supporters in het rood en wit.

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (11)

    Even bijspijkeren over de wedstrijd?

    Heb jij al het nieuws rondom de bekerfinale een beetje gemist de afgelopen week? Of weet je überhaupt niks van voetbal, maar wil je toch mee kunnen praten als je met je vrienden in de kroeg naar het scherm kijkt? Geen zorgen: Rijnmond heeft de meest prangende vragen voor je op een rij gezet en beantwoord. Zo kun jij, net als Feyenoord zelf, goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen.

    LEES OOK Van kijken in de stad tot werk aan het spoor: dit moet je weten over de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC

    💬 WhatsApp ons!
    Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl

    LEES TERUG: Rotterdam viert feest na overwinning Feyenoord (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Trent Wehner

    Last Updated:

    Views: 6106

    Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Trent Wehner

    Birthday: 1993-03-14

    Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

    Phone: +18698800304764

    Job: Senior Farming Developer

    Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

    Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.